A gyümölcsös tejberizs szelet bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ennek a tejberizs szeletnek a tejberizs az igazi különlegessége. A tejberizs már önmagában egy nagyon finom desszert. Hát még, ha gyümölcsös tejberizs szeletet készítünk belőle.
Tejberizs szelet recept
- Először a tejberizst készítjük el. A megmosott rizst a tejjel és a kétféle cukorral együtt feltesszük főni.
- A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a rizsbe. Majd kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínt is. A zselatint feloldjuk vízzel és ezt is belekeverjük a rizsbe.
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt és végül a habot. Egy 20×26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és 180 fokon megsütjük.
- Közben elkészítjük a gyümölcskrémet. A megmosott gyümölcsöt a cukorral kissé megfőzzük és botmixerrel pépesítjük.
- A pudingot vízben megfőzzük, összeöntjük a gyümölccsel és az egészet sűrűre főzzük.
- Most jön a tejberizs szelet összeállítása. A gyümölcskrémet még melegen a kisült tésztára kenjük. Várunk kb. 10 percet és rásimítjuk a tejberizst is.
- Fogyasztás előtt tegyük a tejberizs szeletet 1-2 órára a hűtőbe.


Tejberizs szelet
Tejberizs hozzávalók
Tejberizs hozzávalói
- 7 dkg rizs
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehércsoki
- 1 teáskanál zselatin
- 20 ml víz
Tészta hozzávalói
- 18 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg puha vaj
- 3 db tojás
- 10 dkg tejföl
Gyümölcskrém hozzávalói
- 20 dkg gyümölcs most ez meggy
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
Tejberizs elkészítése
Tejberizs elkészítése
- A megmosott rizst a tejjel és a kétféle cukorral együtt feltesszük főni.
- A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a rizsbe.
- Majd kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínt is.
- A zselatint feloldjuk vízzel és ezt is belekeverjük a rizsbe.
Tészta elkészítése
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt és végül a habot.
- Egy 20×26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és 180 fokon megsütjük.
Gyümölcskrém elkészítése
- A megmosott gyümölcsöt a cukorral kissé megfőzzük és botmixerrel pépesítjük.
- A pudingot vízben megfőzzük, összeöntjük a gyümölccsel és az egészet sűrűre főzzük.
Tejberizs szelet összeállítása
- A gyümölcskrémet még melegen a kisült tésztára kenjük.
- Várunk kb. 10 percet és rásimítjuk a tejberizst is.
- Fogyasztás előtt tegyük a tejberizs szeletet 1-2 órára a hűtőbe.
Tejberizses sütemény receptek:
Jó étvágyat kívánok!