Igazából minden tejberizst el is lehet rontani, meg nem is. A tökéletes tejberizs nem a recepten, vagy a hozzávalókon múlik. Sokkal inkább azon múlik, aki elkészíti a tejberizst. Szóval rajtad múlik, hogy mennyire vagy türelmes, milyen gyakran kavarod meg a tejberizst, stb. Az egyetlen titka az elronthatatlan tejberizs elkészítésének az Te magad vagy! Olvasd el a receptet és készíts el egy szuper tejberizst!
Így készítsd el az elronthatatlan tejberizst
- A rizst megmossuk.
- Egy fazékba beleöntjük a tejet és a vizet, ehhez hozzáadjuk a megmosott rizst.
- Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük a tejberizst.
- Időnként megkavarjuk, nehogy leragadjon. Amikor sűrűsödni kezd a tejberizs hozzáadjuk a cukrot.
- Tálaláskor a tejberizst meghintjük kakaóval és cukorral. De lehet mással is ízesíteni: lekvárral, fahéjjal, gyümölcsökkel.


Tejberizs recept
Tejberizs hozzávalók
- 12 dkg rizs
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- kakaópor végén ízesítésnek
- lekvár végén ízesítésnek
- fahéj végén ízesítésnek
- gyümölcsök végén ízesítésnek
Tejberizs elkészítése
- A rizst megmossuk.
- Egy fazékba beleöntjük a tejet és a vizet.
- Ehhez hozzáadjuk a megmosott rizst.
- Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük a tejberizst.
- Időnként megkavarjuk, nehogy leragadjon.
- Amikor sűrűsödni kezd a tejberizs hozzáadjuk a cukrot.
- Tálaláskor a tejberizst meghintjük kakaóval és cukorral. De lehet mással is ízesíteni: lekvárral, fahéjjal, gyümölcsökkel.
Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet még tökéletesebb a tejberizsed, akkor olvasd el a tökéletes tejberizs 3 titka című cikkemet!
Jó étvágyat kívánok!