A tökéletes tejberizs titka a hozzávalókban rejlik. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit is főzünk. Persze, az sem, hogy mivel ízesítjük. Elárulok most 3 titkot, amik nagyon fontosak a tejberizs készítésekor.
A tökéletes tejberizs 3 titka
- Az első titok, hogy a tejberizst szigorúan, csak tejben lehet főzni. Nem szabad vízben! Mivel az már nem tejberizs lenne. Egy minimális vizet lehet hozzá önteni. De a javarésznek tejnek kell lennie vagy részben tejszínnek.
- A második titka a tökéletes tejberizs elkészítésnek, hogy fehér rizst használj! Nem érdemes barna rizzsel kísérletezni. Nem lesz olyan, mint a fehérrizses tejberizs.
- A tökéletes tejberizs harmadik titka az ízesítésben rejlik. Mivel a tejberizsnek magában alig van íze. Legalábbis nem olyan finom, mint amikor leszórjuk kakaóporral. Az ízesítése lehet többféle is: kakaóporos, fahéjas, lekváros vagy gyümölcsös – ez inkább már gyümölcsrizsnek számít. De lehet más különlegességgel is ízesíteni. Ezeket neked kell kikísérletezni, hogy a legtökéletesebb tejberizs kerüljön az asztalra.
A tökéletes tejberizshez plusz titkok és tippek
Ha még finomabb és ízletesebb tejberizst szeretnél enni, akkor tudom neked javasolni, hogy olvasd el a „4 + 1 tipp a tejberizs főzéséhez” cikkemet is. Garantálom, hogy segíteni fog.