Hagyományos tejberizs

Hagyományos tejberizs

Mindenki által szeretett és imádott hagyományos tejberizs elkészítése szörnyen egyszerű. Ezért is lett ennyire népszerű étel. Amikor csak egy gyors ebédre van időnk remek választás lehet ez a tejberizs.

hirdetés

Hagyományos tejberizs recept

  1. A rizst megmossuk.
  2. Egy fazékba beleöntjük a tejet és a vizet, majd hozzáadjuk a rizst.
  3. Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük a hagyományos tejberizst. Időnként megkavarjuk, nehogy leragadjon.
  4. Amikor sűrűsödni kezd hozzáadjuk a cukrot.
  5. Tálaláskor a hagyományos tejberizst meghintjük kakaóporral és cukorral.
Hagyományos tejberizs
Hagyományos tejberizs
hirdetés
Hagyományos tejberizs

Hagyományos tejberizs

Íme itt találod a részletesebb hagyományos tejberizs receptet.
Lentebb - tovább görgetve - találsz plusz hasznos tippeket a tejberizs elkészítéshez! (Érdemes lesz ránézni!)
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc
FŐZÉS 40 perc
ELKÉSZÍTÉS 45 perc
FOGÁS Desszert, Ebéd
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 személyre

Tejberizs hozzávalók
  

  • 12 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál cukor + 2 evőkanál cukor végén az ízesítéshez
  • kakaópor ízlés szerint

Tejberizs elkészítése
 

  • A rizst megmossuk.
  • Egy fazékba beleöntjük a tejet és a vizet, majd hozzáadjuk a rizst.
  • Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük a hagyományos tejberizst.
  • Időnként megkavarjuk, nehogy leragadjon.
  • Amikor sűrűsödni kezd hozzáadjuk a cukrot.
  • Tálaláskor a hagyományos tejberizst meghintjük kakaóporral és cukorral.

Plusz Tippek a Tejberizshez

Íme itt van néhány tipp, hogy még finomabb és ízletesebb legyen a tejberizs élménye:

  1. Alapanyagok:
    • Válassz jó minőségű rizst, például rövidszeműt, amely megfelelően fel tudja szívni a tejet.
    • Ízlés szerint adhatsz hozzá vaníliát vagy fahéjat a különlegesebb ízért.
  2. Rizs előkészítése:
    • Mosd meg a rizst hideg víz alatt, addig amíg a víz tiszta nem lesz. Ezzel eltávolítod a felesleges keményítőt.
  3. Főzés:
    • Használj vastag aljú lábast, hogy a rizs egyenletesen főjön és ne ragadjon le az edény aljára.
    • Főzd a rizst közepes lángon.
    • Időnként keverd meg a rizst a főzés során, hogy elkerüld a odaégést és egyenletesen főjön.
    • Figyelj a folyadékszintre, és szükség esetén adj hozzá még tejet.
  4. Tálalás és ízesítés:
    • Édesítéshez használj cukrozott kakaóport, fahéjat, lekvárt vagy mézet az ízlésed szerint.

További tippekért olvasd el a 3 titok a tökéletes tejberizs elkészítéséhez és a Tejberizs főzése: 4+1 tipp a tejberizs főzéséhez cikkemet is! Ezek biztos segíteni fognak még finomabb tejberizst készíteni.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés