Szeretnél hasznos tippeket olvasni a tejberizs főzéssel kapcsolatban? Akkor jó helyen jársz! Mert összeszedtem 4 + 1 tippet a tejberizs főzéshez. A tejberizs főzése mostantól gyerekjáték lesz!
A tejberizs főzése 4 + 1 tipp
- tipp: A tejberizst érdemes lassú tűzön főzni. Nem szabad forralni! Mivel akkor a tej elpárolog és a rizs kemény lesz.
- tipp: A tejberizs főzése közben érdemes kavargatni a tejberizst. A legjobb, ha percenként kavarunk rajta egyet-kettőt. De minimum 2-3 percenként érdemes megkavarni a tejberizst főzésközben.
- tipp: A cukrot a tejberizs sűrűsödésekor ajánlott beletenni. Meg persze végén az ízesítésnél is pluszban meg lehet szórni. Igaz csak, akkor, ha kakaóporral vagy fahéjjal ízesítjük. A lekvárnál nem kell.
- tipp: A tej mennyigének korrigálásával tudjuk szabályozni, hogy hígabb vagy szilárdabb legyen a tejberizsünk. Ha sok tejet öntünk bele, akkor nagyon híg lesz. Míg, ha kevés tejet öntünk bele, akkor meg nagyon szilárd, kemény lesz a tejberizsünk. Érdemes kikísérletezni, hogy kinek melyik ízlik jobban.
Plusz 1 tipp a tejberizs főzéshez: Ha a tejberizsben kristálycukor helyett vanília cukrot használunk, akkor még finomabb lesz a tejberizsünk.
Tejberizs főzéshez plusz extra
Kíváncsi vagy hogyan lehet elkészíteni a tökéletes tejberizst? Jó hírem van. Mert most megtudhatod a tökéletes tejberizs 3 titkát. Érdemes elolvasni!